PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Strikkekafè

Vi samles hver mandag kl 12 00-14 00 :)

Kjekt å se mange lykkelige damer som brenner for å strikke sammen ... Enten det regner eller sola skinner, strikker de og diskuterer ideer med hverandre. Her er alle velkommen til noen sosiale og hyggelige timer, med eller uten strikketøy. Ta gjerne turen innom for en prat. Her samles både frivillige og andre som ønsker noen sosiale timer. Vi deler strikke- og hekleoppskrifter.

Forresten, strikking er bra for helsen!

Hvorfor er det verdt å strikke? Du blir roligere og gladere. Og det er enda bedre hvis du gjør det sammen med andre. Forskere hevder at det finnes en sammenheng mellom hvor ofte man strikker og følelsen av å være rolig og glad. Dessuten viser studien at strikking i en gruppe er viktig: Strikking i en gruppe påvirket betydelig personens oppfattelse av lykke, og bedret sosial kontakt og kommunikasjon med andre.
Meditasjonslignende aktiviteter reduserer blodtrykket. Det å skape noe gir en avspenning, og at det å gjenta ord, uttrykk eller bevegelser som man gjør i f.e. strikking eller yoga kan være gunstig for de fleste. Det kan også hjelpe til i behandlingen av personer med spiseforstyrrelser og angst. Det minsker intensitet av fryktfølelse og at det hjelper dem med å tømme tankene og bli mindre opptatt av problemene rundt spiseforstyrrelsen. Strikking kan hindre demens. Aktiviteter som strikking, lesing sammen med andre sosiale aktiviteter man driver med midt i livet, kan minske risikoen for at folk utvikler demens i 70- eller 80-årsalderen. (Kilden: http://tusenideer.no)
Lurer du på noe ang håndarbeid, er det alltid noen som vi kan vise deg/du kan vise oss.
Alle kan få være med!

Kaker, kaffe og te (30 kr)